Tipski načrt hiše ali hiša po meri naročnika

Tipski načrt, masivna hiša ali montažna hiša?

V našem arhitekturnem biroju si prizadevamo izdelovati rešitve po meri naročnika. Na podlagi izdelanih projektov vam lahko ponudimo nabor rešitev za tipski načrt hiše. V kolikor so želene spremembe tehnično izvedljive in jih predvidevajo prostorski akti, lahko naš tipski načrt hiše prilagodimo ter dopolnimo v skladu z vašimi aspiracijami.

Pod spremembo projektne dokumentacije  za tipski načrt hiše si lahko predstavljate, da se doda garažo, spremeni obliko ali naklon strehe, predvidi alternativen način ogrevanja, preuredi razpored prostorov, odstrani ali doda teraso, napušč, frčado ter hišo podkleti ter spremeni postavitev in velikost vrat in oken. Dejansko gre za manjše in nezahtevne spremembe kot je izdelava zrcalne verzije projekta, manjša sprememba lokacije ali velikosti oken. Slednje je vsekakor v končni ceni ovrednoteno kot ugodnost.

Naše prednosti:

Prva prednost

Storitve po meri naročnika.

Druga prednost

Prilagodljivost naročniku glede na predpise.

Tretja prednost

Sodelovanje z izvajalci montažnih hiš.

Vedno več naročnikov se odloča za tipske montažne hiše, saj so pripravljene že v nekaj mesecih. Odlikujejo se po nizkih stroških ogrevanja. Cene hiše so primerljive s klasično zidano gradnjo. Ker so montažne hiše lažje, jih brez težav postavimo na kakršen koli teren. Tanki zidovi zagotavljajo optimalnejši izkoristek površine. Ne nazadnje ekološka gradnja in energetska varčnost omogočata pridobitev subvencije ali kredita EKO sklada, kar dodatno zniža strošek gradnje. Oglejte si montažne hiše v naši ponudbi in poiščite pravo zase. S podrobnostmi vas seznanimo na sedežu.

Bi želeli pospešiti projekt in že imate tipski načrt hiše?

Pošljite svoje povpraševanje. Višina doplačila za tipski načrt hiše je odvisna od zahtevnosti sprememb. V kolikor vas zanima vrednost doplačila za spremembe glede na tipski načrt hiše, ki ga že imate predlagamo, da natančno nanizate spremembe, ki jih načrtujete in nam jih posredujete skupaj z načrtom.

  S poslovnim partnerjem iz tujine spodbujamo gradnjo montažnih hiš

  Klasično zidane hiše se od montažnih razlikujejo v več karakteristikah.  A priori opazna distinkcija je v načinu in hitrosti gradnje. Elementi montažne hiše so namreč narejeni v proizvodnih halah, na lokaciji naročnika pa se opravi le še montaža. Montažne hiše so lahko od podpisa pogodbe s kupcem pa do končne vselitve pripravljene v dveh do šestih mesecih, klasične pa za to potrebujejo več kot šest mesecev.

  Pred nekaj leti se je za montažne hiše odločal manjši delež naročnikov, a danes temu ni več tako in tudi v Sloveniji sledimo trendu naročnikov razvitih evropskih državah, kjer prevladujejo montažne gradnje na podlagi tipskih načrtov hiš. Ne daleč nazaj je veljalo, da so montažne hiše manj kakovostno grajene od klasičnih zidanih gradenj. Izpostaviti je potrebno, da je trenutna kakovost montažnih hiš preverjeno na ravni klasičnih zidanih hiš. Naročniki se odločajo za montažne tipske načrte hiš tudi zaradi naravnih materialov pri gradnji in posledično zaradi večja udobnosti bivanja. Nezanemarljivi so tudi prihranki pri ogrevanju notranjem oblikovanju, ki stremijo k doseganju ekoloških standardov v sožitju z naravo.

  Kaj je dobro vedeti?

  Tipski načrt hiše in odločitev za montažno hišo vam bosta prihranila ogromno časa. Hitrosti gradnje montažnih hiš je adut, ki v današnjem hitrem načinu življenja doprinese dodano vrednost vsaki družini, ki se ji mudi vseliti v svojo novo hišo. Elementi montažne hiše so narejeni v proizvodnih halah. Na lokaciji naročnika se opravi le montaža. Montažne hiše so lahko od podpisa pogodbe s kupcem pa do končne vselitve pripravljene v dveh do šestih mesecih.

  O sistemu ogrevanja moramo razmišljati že ob izbiri tipskega načrta hiše oz. montažne hiše, saj se temu prilagodi tudi sama izdelava hiše. Priporočamo ogrevanje s toplotno črpalko ali s peletnimi kamini, če ni možnosti priključka na daljinsko centralno ogrevanje. Kakovostno grajene montažne hiše so izredno dobro toplotno izolirane, v številkah letno porabijo le od 30 do 50 kWh/m2 energije. Med vsemi montažnimi hišami so po porabi energije najbolj varčne tako imenovane pasivne hiše. Zanje je značilno, da imajo minimalne toplotne izgube, hkrati pa stalno izkoriščajo toploto sonca in prebivajočih ljudi v hiši. Take hiše imajo minimalne potrebe po dodatnem ogrevanju, in sicer okvirno v višini 15 kWh/m2 na leto.

  Pozorni moramo biti predvsem na redno zračenje prostorov. Brez zračenja lahko prihaja do večje koncentracije vlage, ki povzroča razvoj plesni. Ker so montažne hiše v večjem delu zgrajene iz lesa, je treba biti pozoren na razne lesne škodljivce. Prav tako ne gre zanemarjati poškodb zunanjih sten. V stene ni priporočljivo vrtati oz. jih poškodovati, saj lahko pride do vdora vlage v toplotno izolacijo in s tem izgobi na kakovosti. Vse poškodbe je treba ustrezno sanirati v najkrajšem možnem času.

  Montažne hiše so tako potresno kot tudi požarno bolj varne od klasičnih zidanih hiš, manj pa so odporne na morebitne poplave. Montažne hiše so zaradi lesenih konstrukcij bolj prožne od zidanih in se ob tresenju pravilom ne porušijo, temveč le zamajejo. Ravno zato so te hiše še posebej priljubljene na potresno bolj tveganih območjih. Montažne hiše se odlikujejo tudi v primeru požara. Uporaba negorljivih izolacijskih materialov pri njihovi gradnji zagotavlja dobro požarno varnost. Stene so prevlečene z negorljivimi ploščami, leseni elementi premazani z negorljivimi materiali. Iz materialov, ki so vgrajeni v sodobne montažne hiše, ne prihaja do izhlapevanja strupenih hlapov.

  Na trgu se je izkazalo, da vrednost montažne hiše z leti hitreje upada kot vrednost klasične zidane hiše. Montažne hiše imajo običajno krajšo življenjsko dobo od klasičnih, vendar je to odvisno tudi od kakovosti vgrajenih materialov in rednega vzdrževanja. V kolikor ste se glede česa premislili med gradnjo ali po končani gradnji je težje izvajati modifikacije in nadgradnje kot pri klasični gradnji.

  Zaradi ekološke gradnje in energetske varčnosti montažne hiše obstajajo opcije ugodnega kredita in subvencij preko Ekološkega sklada RS.

   

  Prvi korak naredite tako, da stopite v stik z nami

  Ključno pri gradnji je, da se natančno odločite, kaj točno želite graditi. Prosimo, da si pridobite lokacijsko informacijo ter geodetski posnetek, saj le tako vam bomo lahko izdelali ponudbo po meri in bomo hitro postopali k skupnemu cilju izdelave dokumentacije za gradbeno dovoljenje.

  Pošlji povpraševanje